Αρχική ΣελίδαΧάρτης ΙστοτόπουΧρήσιμοι ΣύνδεσμοιNewsletterΑγγελίεςΕπικοινωνίαΦόρουμ
 
 
main
 
 
27 Απρ 2024
Είσοδος Χρήστη
Ανάκτηση Κωδικού
Δεν έχετε λογαριασμό;
Εγγραφή
lailias.gif
lailias.gif
oth_ktiria.gif
 
dhpethe3.jpg
banner_mouseio_fusikis_istorias.jpg

banner_mouseio_elias.jpg
 oasis.jpg

deyas.jpg
 weather_serres.jpg
Αρχική Σελίδα arrow Ενημέρωση Πολιτών arrow Συνεδριάσεις Εκτελ. Επιτροπής

Ενημέρωση Πολιτών / Δελτία τύπου παλιοτέρων ετών
Φίλτρο: Εμφάνιση #:
Συμμετοχή του Δήμου Σερρών στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Δομών Αυτοδιοίκησης Εκτύπωση
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Συμμετοχή του Δήμου Σερρών στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Δομών Αυτοδιοίκησης
Καταπολέμησης της Βίας κατά των Γυναικών


12319445_10153705331973279_1229359146_n.jpgΤο Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας του Δήμου Σερρών συμμετείχε στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Δομών Αυτοδιοίκησης Καταπολέμησης της Βίας κατά των Γυναικών με θέμα "Η αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών στο επίκεντρο της Κεντρικής Διοίκησης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης", το οποίο διοργανώθηκε από την Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α.) υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων και πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα (νέο Δημαρχείο Περιστερίου), στις 27 Νοεμβρίου 2015.

Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε με αφορμή την ολοκλήρωση της α' φάσης του έργου: "Δημιουργία και Λειτουργία Ξενώνων Φιλοξενίας και Κέντρων Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών θυμάτων βίας σε τοπικό επίπεδο". Χαιρετισμούς στην έναρξη εργασιών του Συνεδρίου απηύθυναν ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης καθώς και η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων κα Φωτεινή Κούβελα. Ακολούθησαν ενδιαφέρουσες ομιλίες από αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, πανεπιστημιακούς, το ΥΠΕΣΔΑ, κτλ. Στέλεχος της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α.) και συγκεκριμένα η κα Στέλλα Κατσαβού αναφέρθηκε στην αποτίμηση της λειτουργίας των δομών Αυτοδιοίκησης Καταπολέμησης της Βίας κατά των Γυναικών (Συμβουλευτικά Κέντρα, Ξενώνες Φιλοξενίας, κτλ).

Το Συνέδριο ολοκληρώθηκε με παρουσιάσεις από στελέχη των Δομών ανά την Ελλάδα. Τα στελέχη του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας του Δήμου Σερρών, κα Μερτζιάνη Ειρήνη, ΠΕ Ψυχολόγων και κ. Ξενάκης Δημήτριος, ΠΕ Κοινωνιολόγων/Κοινωνικής Πολιτικής είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν τις δικές τους ομιλίες με τα εξής θέματα: "Η ατομική συμβουλευτική σε γυναίκες θύματα βίας: προβληματισμοί και προτάσεις" και "Δράση ευαισθητοποίησης σε μαθητές Α/θμιας εκπαίδευσης - Έμφυλη βία και ισότητα των φύλων". Στο συγκεκριμένο Συνέδριο συμμετείχαν επίσης η κα Αγιαννίδου-Αρβανίτη Σταυρούλα, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας και Υγείας, ο κ. Κωνσταντίνος Καρπουχτσής εντεταλμένος δημοτικός Σύμβουλος και η κα Βασιλοπούλου Ειρήνη, υπάλληλος του Τμήματος Προγραμματισμού & Ανάπτυξης.
jenaki.jpg


















Παράλληλα με το Συνέδριο λειτούργησε Έκθεση παρουσίασης Δράσεων και Πρωτοβουλιών των Αυτοδιοικητικών Δομών για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών.
12336078_10153705332998279_513854671_n.jpg
12319299_10153705332148279_160267026_n.jpg
ΛΟΓΟΔΟΣΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΕΡΡΩΝ ΕΤΟΥΣ 2014 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                     Σέρρες 25 Νοεμβρίου 2015
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΛΟΓΟΔΟΣΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΕΡΡΩΝ ΕΤΟΥΣ 2014
- ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΕΡΓΑ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ
18 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΣΕΡΡΩΝ
-ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΥΨΟΥΣ 28 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΚΑΤΕΘΕΣΕ
ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΜΕΣΩ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

26-11-15 foto logo.jpgΠαρουσιάσθηκε από το Δήμαρχο Σερρών Πέτρο Αγγελίδη ο απολογισμός πεπραγμένων της δημοτικής αρχής έτους 2014, την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2014, στο δημοτικό θέατρο ''ΑΣΤΕΡΙΑ'', σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών.

Κατά το έτος 2014 στο Δήμο Σερρών ήταν σε εξέλιξη, έργα προϋπολογισμού 18 εκ. ευρώ, ενώ η Δημοτική Αρχή διεκδικεί μέσω προγραμμάτων την χρηματοδότηση προτάσεων ύψους 28 εκ ευρώ που κατατέθηκαν κατά τη διάρκεια της προηγούμενης δημαρχιακής θητείας.

''Η δημοτική αρχή συνεχίζει να δουλεύει σκληρά με συνέπεια, ειλικρίνεια, πείσμα και αποτελεσματικότητα, για ένα Δήμο σύγχρονο, δυναμικό με κοινωνικό πρόσωπο'', τόνισε ο κ. Αγγελίδης.

Ο Δήμαρχος Σερρών ξεκινώντας τον απολογισμό του επεσήμανε ότι η λογοδοσία του έτους 2014 παρουσιάζει την εξής ιδιομορφία. Περιλαμβάνει οκτώ μήνες από την προηγούμενη δημαρχιακή θητεία, που άρχιζε 01-01-2011 και έληγε 31-08-2014 η οποία και κρίθηκε στις εκλογές του Μαΐου 2014 και επίσης τέσσερις μήνες από τη νέα δημαρχιακή θητεία, η οποία άρχισε την 01-09-2014. Ο κ. Αγγελίδης εστιάζοντας στο τετράμηνο της νέας δημαρχιακής θητείας από 01-09-2014 έως 31-12-2014, αναφέρθηκε στις ενέργειες και δράσεις που ξεκίνησαν ή είναι σε εξέλιξη, σε σχέση με τις 16 προτεραιότητες που έθεσε προεκλογικά η παράταξή του για τη δημαρχιακή θητεία 2014-2019.

Συγκεκριμένα:

- Αναφέρθηκε σε έργα συνολικού προϋπολογισμού 18 εκ. Ευρώ, των οποίων οι διαδικασίες ήταν σε εξέλιξη στο τέλος του 2014 όπως: οι βιοκλιματικές αναπλάσεις, οι παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας στο Κολυμβητήριο - Γυμναστήριο - Δημαρχείο, στο 20ο και 5ο Δημοτικά Σχολεία, η κατασκευή του αποχετευτικού δικτύου Σκουτάρεως - Μητρουσίου, η κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων περιοχής Σιγής.

- Υπενθύμισε ότι η δημοτική αρχή διεκδικεί χρηματοδοτήσεις μέσω προγραμμάτων για προτάσεις συνολικού προϋπολογισμού 28 εκ. ευρώ, που έχουν κατατεθεί κατά τη διάρκεια της προηγούμενης δημοτικής περιόδου 2011-2014.

- Υπογράμμισε το γεγονός ότι στο Δήμο Σερρών απονεμήθηκε από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος το Α' Βραβείο για την Περιβαλλοντική του επίδοση.

- Έκανε μνεία στην αποκατάσταση της πίστας του αυτοκινητοδρομίου.

- Τόνισε ιδιαιτέρως την συμμετοχή του Δήμου στην άσκηση της κοινωνικής πολιτικής, μέσω δράσεων όπως: κοινωνική κουζίνα, κοινωνικό φαρμακείο, δημοτικός λαχανόκηπος, κέντρο συμβουλευτικής υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας, τηλεϊατρική - τηλεφροντίδα μέσω του κοινωνικού ολοκληρωμένου προγράμματος που στοχεύει στην στήριξη πολιτών και ιδιαίτερα ευπαθών ομάδων (ασθενείς, ηλικιωμένοι, μοναχικά άτομα, ΑΜΕΑ κ.λ.π.), προμήθεια εξοπλισμού ειδικών σχολείων, θέρμανση πισίνας του Ειδικού Σχολείου με χρήση ηλιακής ενέργειας και φυσικού αερίου και τοποθέτηση καλύμματος στην πισίνα για να διατηρείται το νερό ζεστό, πρόγραμμα στέγασης και επανένταξης αστέγων στο Δήμο Σερρών, δέματα αγάπης σε άπορους δημότες και οικονομική ενίσχυση σε πολίτες λόγω ένδειας, συνέχιση παροχής κοινωνικών υπηρεσιών του ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, Βοήθεια στο σπίτι.

- Είπε ότι είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι τα χρέη προς την αγορά τέλος του 2014 μειώθηκαν πάνω από 70%.

- Επεσήμανε ότι ολοκληρώθηκε τέλος του 2014 η διαδικασία δημοπράτησης της κυκλοφοριακής μελέτης.

- Επίσης μέσω του προγράμματος SPORTS FOR ALL τέλος του 2014, τοποθετήθηκε εξοπλισμός πρώτων βοηθειών στο κολυμβητήριο, στο κλειστό γυμναστήριο της κοιλάδας Αγ. Αναργύρων, στο κλειστό γυμναστήριο Ομόνοιας και στο Εθνικό Στάδιο. Τοποθετήθηκαν ανυψωτικά συστήματα για την αύξηση της προσβασιμότητας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες στο Κολυμβητήριο, γυμναστήριο κοιλάδας Αγ. Αναργύρων, και γυμναστήριο Ομόνοιας. Ολοκληρώθηκε μέσω του ίδιου προγράμματος η αποκατάσταση του τάπητα των υπαίθριων γηπέδων μπάσκετ στο αθλητικό πάρκο Ομόνοιας και στην κοιλάδα Αγ. Αναργύρων.

Με χρήματα του Δήμου ολοκληρώθηκε το έργο της εγκατάστασης φυσικού αερίου στο Κολυμβητήριο και στο γυμναστήριο της κοιλάδας Αγ. Αναργύρων και τα δυο αυτά κτίρια συνδέθηκαν και λειτουργούν με φυσικό αέριο, με αποτέλεσμα τη σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας.

- Τέλος αναφέρθηκε στο ξεκίνημα των διαδικασιών για την ετοιμασία αρχιτεκτονικών διαγωνισμών, σε συνεργασία Δήμου και Τεχνικού Επιμελητηρίου, για τη διαμόρφωση της πλατείας της δημοτικής αγοράς και γενικότερα της πλατείας εμπορίου και του κεντρικού πάρκου.

Για τα στρατόπεδα ενημέρωσε, ότι είναι σε εξέλιξη η διαδικασία της έγκρισης των γεωλογικών και πολεοδομικών μελετών, με στόχο την ολοκλήρωση των διαδικασιών για να περιέλθει η κυριότητα των στρατοπέδων στο Δήμο Σερρών. Επίσης σε συνεργασία Δήμου και Τεχνικού Επιμελητηρίου ετοιμάζεται η μεθοδολογία που θα ακολουθηθεί κατά την αξιοποίηση των κτιρίων των στρατοπέδων.

Από το Γραφείο Τύπου




Ευχαριστήριο για τον 31ο ΓΥΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ Εκτύπωση
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

O Δήμαρχος Σερρών Κ. Πέτρος Αγγελίδης και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Αθλητισμού και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Σερρών κ. Σοφία Μπιτζίδου, αισθάνονται την ανάγκη να εκφράσουν τις ευχαριστίες τους αλλά και να απονείμουν τα εύσημα σε όλους όσους συμμετείχαν στον 31ο ΓΥΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ.

Στον φετινό γύρο επετεύχθη ρεκόρ συμμετοχών όλων των εποχών ξεπερνώντας τις 1300 κι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι Σερραίοι αρχίζουν να υιοθετούν έναν πιο αθλητικό τρόπο ζωής κάνοντας πράξη το μήνυμα του «Γύρου της Πόλης των Σερρών» πως ο αθλητισμός είναι τρόπος ζωής και δικαίωμα όλων.

Επίσης να εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες σε όλους τους αθλητικούς, πολιτιστικούς συλλόγους, δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, μεμονωμένους πολίτες μικρούς και μεγάλους που συμμετείχαν ενεργά, τον συνδιοργανωτή τον ΣΕΓΑΣ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για την άρτια αθλητική διοργάνωση, καθώς την Ελληνική Αστυνομία, την Τροχαία Σερρών, το ΕΚΑΒ και τους Ραδιοερασιτέχνες για την πολύτιμη βοήθεια τους.

Ευχαριστήρια στον αποκλειστικό χορηγό της εκδήλωσης την ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ ΣΕΡΡΩΝ και σε όλους τους χορηγούς επικοινωνίας που πρόβαλλαν την κορυφαία διοργάνωση του ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ.

Τέλος μεγάλες ευχαριστίες σε όλους τους συμπολίτες μας για την προσφορά τους σε ανθρωπιστική βοήθεια, τους συλλόγους που την συγκέντρωναν ώστε να αποσταλεί στους πρόσφυγες. Αναμφισβήτητα λοιπόν η φετινή διοργάνωση έστειλε ένα μήνυμα ανθρωπιάς προς τους συνανθρώπους μας. Ιδιαίτερη μνεία στην ομάδα αλληλεγγύης για την μεγάλη τους βοήθεια στην οργανωμένη μεταφορά της ανθρωπιστικής βοήθειας στους καταυλισμούς των προσφύγων. Εμείς οι Σερραίοι όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά και το αποδείξαμε για μια ακόμη φορά.

Μπράβο σε όλους!



Ψηφίσμα συμπαράστασης για την Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                   Σέρρες 24 Νοεμβρίου 2015
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ

Ψηφίσμα συμπαράστασης για την Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού


Το Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών στην συνεδρίαση της 18-11-2014 και με την 715/2015 απόφαση του αποφάσισε κατά πλειοψηφία την « Έκδοση ψηφίσματος συμπαράστασης για την Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού».

Κατόπιν εξέδωσε το παρακάτω ψήφισμα:

« ΨΗΦΙΣΜΑ

Με αφορμή την πρόσφατη δήλωση του Υπουργείου Παιδείας Νίκου Φίλη για τον Ποντιακό Ελληνισμό, το Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών εκφράζει την αντίθεσή του και καταδικάζει τις δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη, σχετικά με τη γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού.

Ο καθένας μπορεί να εκφράζει την άποψή του, όμως δεν νομιμοποιείται να αμφισβητεί ιστορικά γεγονότα όπως τη γενοκτονία των Ποντίων, όταν μάλιστα η Βουλή των Ελλήνων με ομόφωνη απόφασή της, ψήφισε το Νόμο Ν. 2193/1994, ανακηρύσσοντας την 19η Μαίου ως ημέρα μνήμης των θυμάτων της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.

Επίσης η γενοκτονία των Ποντίων αναγνωρίστηκε από πολλά Κοινοβούλια χωρών του εξωτερικού.

Να υπενθυμίσουμε ότι το 2007 η Διεθνής Ένωση Επιστημόνων Μελέτης της Γενοκτονίας (L.A.G.S.) αναγνώρισε τη Γενοκτονία των Ποντίων.

Να τονίσουμε ότι η αναγνώριση της γενοκτονίας των Ποντίων είναι τόσο ισχυρή από ιστορικής, ηθικής, επιστημονικής και πολιτικής άποψης και οποιαδήποτε επίκληση, δήθεν "επιστημονικών κριτηρίων" για το αντίθετο, είναι απαράδεκτη.

Η Σερραϊκή γη, έχει δεχθεί χιλιάδες Ποντίους πρόσφυγες, κατατρεγμένους και είναι ακόμη νωπές οι μνήμες από την γενοκτονία που υπέστησαν.

Γι' αυτό, καλούμε τον Υπουργό να ανακαλέσει τις ανιστόρητες και αντιεπιστημονικές του δηλώσεις και τον Πρωθυπουργό να διαχειριστεί το όλο θέμα, όπως ορίζει η νομιμότητα ».


25-11-15 Δ.Τ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                                                Σέρρες, 23 Νοεμβρίου 2015
Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης
Γυναικών Θυμάτων Βίας


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θέμα : «Δράση του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Σερρών
στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών».

Στις 25 Νοεμβρίου κάθε χρόνο γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών. Στα πλαίσια αυτής της ημέρας, σας ενημερώνουμε ότι το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών θυμάτων βίας Δήμου Σερρών θα πραγματοποιήσει street work:
Συγκεκριμένα:
Την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015: Ενημέρωση κοινού και διανομή φυλλαδίων από τα στελέχη του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Σερρών, στην συμβολή των οδών Π. Κωστοπούλου & Κ.Καραμανλή και ώρες: 11:00- 14:00.
Τα στοιχεία επικοινωνίας για το Συμβουλευτικό Κέντρο είναι:
Δ/νση: Ίωνος Δραγούμη 10, Τ.Κ. 62100 Σέρρες
Τηλ.:  23210-22253, Φαξ : 23210-22268
Δευτέρα έως Παρασκευή: 07.30 έως 17.00
E- mail: womenaid@serres.gr
fb page: www.facebook.com/sumvouleutikokentrogunaikwnserrwn

17-11-15 Δ.Τ. ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΙΔΕΩΝ Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                                                                    Σέρρες 17 Νοεμβρίου 2015
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΙΔΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ
ΠΕΤΡΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ-ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΕΡΡΩΝ :
«Ο Δήμος Σερρών μπορεί να ανακτήσει ένα σύγχρονο πρόσωπο. Η αναμόρφωση της πλατείας Εμπορίου είναι η συνέχεια μιας σειράς παρεμβάσεων για μια πόλη φιλική προς τους πολίτες»

Ο Δήμος Σερρών παρουσίασε τον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό ιδεών για την αναμόρφωση της πλατείας Εμπορίου ,την Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015 στο Δημοτικό θέατρο Αστέρια.Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης απένειμε τα τρία ισότιμα βραβεία των προτάσεων που διακρίθηκαν μεταξύ των 28 που υποβλήθηκαν προς την κριτική επιτροπή.Με τον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό ιδεών που προκηρύχτηκε και παρουσιάζονται σήμερα δημόσια τα αποτελέσματα του,ξεκινάει η επόμενη φάση , που είναι ο ανασχεδιασμός της συνολικής εικόνας της πλατείας Εμπορίου.Ήδη τα προηγούμενα χρόνια έγιναν σημαντικές παρεμβάσεις για την δομή της αρχιτεκτονικής της πόλης, όπως οι αστικές αναπλάσεις, ο βιοκλιματικός σχεδιασμός περιοχών, οι πεζοδρομήσεις, οι δεντροφυτεύσεις κ.α.Όλα αυτά δίνουν μια μικρή γεύση για την εικόνα, που είχε η δημοτική αρχή για το μέλλον της πόλης.Ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης χαιρετίζοντας την εκδήλωση αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο όραμα της δημοτικής αρχής για το Δήμο Σερρών λέγοντας ότι «Ο Δήμος Σερρών μπορεί να αποκτήσει ένα σύγχρονο πρόσωπο. Και αυτό οραματιζόμαστε στο Δήμο εγώ και οι συνεργάτες μου. Θέλουμε ένα Δήμο με ανθρώπινο πρόσωπο, φιλικό προς τους πολίτες, θελκτικό προς τους επισκέπτες. Ένα Δήμο που θα λειτουργεί και δεν θα φυτοζωεί απλά, που θα εκπέμπει θετική ενέργεια και θα προσελκύει τουρίστες με το σύγχρονο πρόσωπο που θα διαθέτει. »Να σημειώσουμε ότι αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια είναι το τεχνικό επιμελητήριο Ελλάδας, Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας και φυσικά ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Σερρών που όλα αυτά τα χρόνια συνεργάζεται με τις υπηρεσίες του Δήμου με τον αποδοτικότερο τρόπο.
Ακολουθεί ο χαιρετισμός του Δημάρχου Σερρών Πέτρου Αγγελίδη:

31ος ΓΥΡΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ 16-11-15 Εκτύπωση
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ-ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015

31ος ΓΥΡΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ: ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ-ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ

Ο Δήμος Σερρών ανακοινώνει τη διοργάνωση του
31ου Γύρου της Πόλης των Σερρών την Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015
σε συνεργασία με τον ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Αν. Μακεδονίας Θράκης και με σύνθημα
ΤΡΕΧΟΥΜΕ ή ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ & ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ
ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Στόχος μας η προαγωγή του αθλητικού πνεύματος συνεργασίας και ιδεώδους.

Παράλληλα συγκεντρώνουμε ανθρωπιστική βοήθεια από τις 10:00 το πρωί μέχρι τις 12:00 στέλνοντας το μήνυμα συμπαράστασής μας στους συνανθρώπους μας πρόσφυγες.

Στο χώρο συγκέντρωσης της ανθρωπιστικής βοήθειας ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ θα είναι οι παρακάτω Σύλλογοι:

ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΜΓΣ ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ
ΙΚΑΡΟΙ ΣΕΡΡΩΝ
ΠΑΛΑΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΛΩΝ ΔΕΝΔΡΩΝ
ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ
ΘΡΑΚΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΝΟΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ
ΣΕΡΡΑΙΕΣ ΜΑΝΟΥΛΕΣ
ΔΗΜΟΤΕΣ ΦΙΛΟΙ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Τη μεταφορά της ανθρωπιστικής βοήθειας στους χώρους των προσφύγων αναλαμβάνει η

ΟΜΑΔΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΕΡΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΡΙΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Στη συνεισφορά προϊόντων συμμετέχουν όλοι οι αθλητικοί, πολιτιστικοί, ιδιωτικοί φορείς και πολίτες.

ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ

Ο γύρος της πόλης των Σερρών θα ξεκινήσει από την Πλατεία Ελευθερίας (μπροστά από την ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ)στις 11:00.

Ώρες εκκίνησης & αποστάσεις
11:30πμ - 1400μ
11:40πμ - 2500μ & 5000μ

ΧΟΡΗΓΟΣ: ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ ΣΕΡΡΩΝ


16-11-15 afisa  giros serron).jpg








16 -11-15 anakoinosi gipps serron.jpg










ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ 16-11-15 Εκτύπωση
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Μέριμνας & Υγείας του Δήμου Σερρών, με το «Κοινωνικό Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα του Δήμου Σερρών» μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Μακεδονία-Θράκη», έχει για διάθεση, για τη στήριξη ευπαθών ομάδων όπως ασθενείς, ηλικιωμένοι, μοναχικά άτομα, ΑΜΕΑ, 30 συσκευές Παρακολούθησης Βάρους, 30 συσκευές Παρακολούθησης Πίεσης, 2 κουμπιά πανικού /Πτώσης , 5 συσκευές εντοπισμού θέσης.

safemate_75.pngbaros_75.png panic_75.png piesi_75.png Παρακαλούνται όσοι δημότες μας επιθυμούν κάποια από τις ανωτέρω συσκευές, να καταθέσουν αίτηση στο Τμήμα Δημόσιας Υγείας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας, Υγείας, Παιδείας & Πολιτισμού του Δήμου Σερρών, στο Γραφείο 120, (Κ. Καραμανλή 36),  μέχρι την Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015. Οι συσκευές θα διανεμηθούν σε δημότες, τόσο στην πόλη όσο και στα τοπικά διαμερίσματα, οι οποίοι διαθέτουν αντίστοιχα προβλήματα υγείας με στόχο την παρακολούθηση της υγείας τους.

Στη συνέχεια η επιλογή των δημοτών που θα προμηθευτούν τις συσκευές θα γίνει από την οριζόμενη με αριθ. 726/2012 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριμελή Επιτροπή επιλογής των χρηστών - ωφελουμένων.

Επισημαίνεται ότι οι συσκευές θα διανεμηθούν με ετήσια παραχώρηση και θα υπογραφεί σχετικό συμφωνητικό.

Τηλέφωνα Επικοινωνίας
τηλ. 2321350571
φαξ 2321350552
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ NOVARTIS 16-11-15 Εκτύπωση
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
16-11-15 metrisis zohs1.jpg
16-11-15 metrisis zohs.jpg
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 9 και 10 Νοεμβρίου 2015 στις Σέρρες, με τη στήριξη της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Μέριμνας & Υγείας του Δήμου Σερρών το Πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας «Μετρήσεις Ζωής» της NOVARTIS, που τελεί υπό την αιγίδα του Κέντρου Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ), καθώς και την επιστημονική υποστήριξη της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας (ΕΠΕ).


Το πρόγραμμα στόχευε στην ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα πρόληψης και τακτικής διεξαγωγής διαγνωστικών εξετάσεων, προσφέροντας δωρεάν ελέγχους σε 400 συμπολίτες μας που αντιμετώπιζαν δυσκολίες πρόσβασης στο σύστημα υγείας.

5-11-15 Κ.Ε.ΔΗ.Σ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Εκτύπωση
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ «ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΩΝ ΕΥΧΩΝ»
   
Προς
Σχολές χορού, Χορωδίες, Φιλαρμονικές, Μουσικά Σχήματα, Σχολές Ξένων Γλωσσών, D.J.

Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Σερρών διοργανώνει τις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις «Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΩΝ ΕΥΧΩΝ» κι' εφέτος για δεύτερη συνεχή χρονιά, στο Πάρκο του Θερινού Θεάτρου του Δήμου από 17 / 12 / ΄15 έως 3 / 1 / ΄16. Βασικός στόχος της επιχείρησης παραμένει κι' εφέτος αφ' ενός να στηρίξει τη σερραϊκή αγορά και τους επιχειρηματίες της πόλης και αφ' ετέρου να παρέχει σ' όλους - και κυρίως τους μικρούς Σερραίους - χαρά, διασκέδαση και δώρα!! Στην Πολιτεία των Ευχών, πέραν της παρουσίας της Κ.Ε.ΔΗ.Σ. με διάφορες δράσεις (των ΚΔΑΠ - ΚΔΑΠ ΜΕΑ, του Εικαστικού Εργαστηρίου «ΑΡΤΙΟ», της Σχολής χορού), κοινωνικού και φιλανθρωπικού ενδιαφέροντος, θα λειτουργούν καθημερινά στο χώρο, που θα είναι διακοσμημένος χριστουγεννιάτικα, παγοδρόμιο, καρουζέλ, παγοτσουλίθρα, συγκρουόμενα, τεράστια φουσκωτά παιχνίδια κ.λ.π. για τη διασκέδαση όλων των μικρών και μεγάλων επισκεπτών μας, κλόουν, ξυλοπόδαροι, και σόου για τα παιδιά. Και όπως κάθε χρόνο το τρενάκι, που θα ξεναγεί τους επισκέπτες στο κέντρο της πόλης και θα τους φέρνει στην Πολιτεία των Ευχών.Τέλος, θα υπάρχει πλούσιο βραδινό πρόγραμμα με νεανικά μουσικά συγκροτήματα, μουσικές βραδιές, παραδοσιακά και άλλα χορευτικά σχήματα και διάφορα χάπενιγκς (π.χ. καραγκιόζης, κουκλοθέατρο, κατασκευές, face painting κ.λ.π). Στο πλαίσιο αυτών των δράσεων σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε κι' εσείς οπότε, από πλευράς της επιχείρησης θα δοθεί, στα μέλη του σχήματος που θα πάρουν μέρος, η δυνατότητα δωρεάν εισόδου σε όλες τις παροχές της Πολιτείας καθώς και DVD με μαγνητοσκοπημένη την εμφάνισή σας αφού, θα βιντεοσκοπούνται όλες οι εκδηλώσεις, οι οποίες θα καλύπτονται και τηλεοπτικά μέσω του διαδικτύου. Για να δηλώσετε συμμετοχή αλλά και για ενημέρωση και πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε, όλες τις εργάσιμες ημέρες και ώρες με την κ. Σωτηριάδου στα τηλέφωνα 23210 99800 - 99820 (εσωτ. 3), φαξ 23210 99830 και e-mail kepaserron@gmail.com.
Βέβαιοι για τη διάθεση συνεργασίας από μέρους σας, περιμένουμε να επικοινωνήσετε μαζί μας έως και τις 13 Νοεμβρίου 2015.




5-11-15 ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ Εκτύπωση



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                                                               Σέρρες, 5-11-2015
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ. 23210/22187

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

Η Novartis, έχοντας θέσει στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων της τον ασθενή, συνεχίζει το Πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας «Μετρήσεις Ζωής» και στην πόλη των Σερρών, με την πολύτιμη στήριξη της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Μέριμνας & Υγείας του Δήμου Σερρών. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα πρόληψης και τακτικής διεξαγωγής διαγνωστικών εξετάσεων, προσφέροντας δωρεάν ελέγχους σε όλους τους συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν δυσκολίες πρόσβασης στο σύστημα υγείας. Συγκεκριμένα, εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό θα υποδεχτεί τους πολίτες, στη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας, Υγείας, Παιδείας & Πολιτισμού του Δήμου Σερρών, στο κτίριο του Διοικητηρίου (πρώην Νομαρχία Σερρών), στις 9-10 Νοεμβρίου 2015, στα Γραφεία 124 και 125, ώρες επίσκεψης 09.00πμ - 18.00μμ. παρέχοντας τη δυνατότητα να υποβληθούν δωρεάν σε:

•  Σπιρομέτρηση.
•  Οφθαλμολογικό έλεγχο.
•  Μέτρηση Γλυκοζυλιωμένης Αιμοσφαιρίνης (ΗbΑ1c).
•  Έλεγχο Αρτηριακής Πίεσης.

Τηλέφωνο για ραντεβού: 2321350571, 8:00πμ - 2:00μμ


                                                                                                                                      Από το Γραφείο Τύπου
4-11-15 δελτίο τύπου απαλλαγή προσαυξήσεων Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ

ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ

Δ/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΤΜΗΜΑ ΕΙΔΙΚΗΣ ΤΑΜΕΙΑΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ο Δήμος Σερρών ανακοινώνει ότι στην παρ. 2 του άρθρου 2 του Ν. 4321/2015 (ΦΕΚ 32/21-3-2015 τεύχος Α΄) " ρυθμίσεις για την επανεκκίνηση της οικονομίας " όπως τροποποιήθηκε και ισχύει , προβλέπονται τα εξής :

"Βασικές οφειλές που υπάγονται σε πρόγραμμα ρύθμισης των άρθρων 1-17 του παρόντος αντί των κατά ΚΕΔΕ και κατά Κ.Φ.Δ. τόκων και προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής από την υπαγωγή τους σε ρύθμιση επιβαρύνονται με τόκο που υπολογίζεται με βάση το ισχύον επιτόκιο αναφοράς για πράξεις αναχρηματοδότησης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας , πλέον πέντε ( 5 ) εκατοστιαίων μονάδων , ετησίως υπολογιζόμενο .

Βασικές συνολικές; οφειλές μέχρι 5.000 € που υπάγονται σε πρόγραμμα ρύθμισης του παρόντος δεν επιβαρύνονται πλέον με προσαυξήσεις ή τόκους εκπρόθεσμης καταβολής εφόσον συντρέχουν σωρευτικά οι ακόλουθες προϋποθέσεις :

 

α. ο οφειλέτης είναι φυσικό πρόσωπο που δεν ασκεί επιχειρηματική δραστηριότητα ,

β. η αξία της ακίνητης περιουσίας του οφειλέτη, όπως αυτή προσδιορίζεται για τον υπολογισμό του συμπληρωματικού ΕΝ.Φ.Ι.Α. και η οποία προκύπτει από την τελευταία εκδοθείσα δήλωση - πράξη προσδιορισμού του φόρου , δεν υπερβαίνει τις 150.000 € και

γ. η υπαγόμενη στη βασική ρύθμιση βασική οφειλή υπερβαίνει το 50 % του δηλωθέντος ετήσιου εισοδήματος του οφειλέτη ."

 

Κατόπιν των ανωτέρω καλούνται οι οφειλέτες με βασικές συνολικές οφειλές μέχρι 5.000 €, προκειμένου να εξαιρεθούν των προσαυξήσεων ή τόκων εκπρόθεσμης υποβολής , όπως υποβάλλουν τα εξής δικαιολογητικά :

1. Αντίγραφο φορολογικής δήλωσης εισοδήματος ( Έντυπο Ε1 ) από το οποίο προκύπτει αν ο οφειλέτης έχει εισοδήματα από επιχειρηματικές δραστηριότητες καθώς και το ύψος του εισοδήματος του και υπεύθυνη δήλωση ότι δεν ασκεί επιχειρηματική δραστηριότητα.

2. Αντίγραφο της τελευταίας εκδοθείσας δήλωσης - πράξης προσδιορισμού του ΕΝΦΙΑ

 

Τα ανωτέρω δικαιολογητικά θα υποβάλλονται έως την 25η Νοεμβρίου 2015, ταχυδρομικά ή με συστημένη επιστολή ή αυτοπροσώπως, στη Διεύθυνση του Δήμου, Κ. Καραμανλή αρ. 1 (υπόψιν τμήματος ταμείου, γρ. 16) .

 

Για περαιτέρω διευκρινίσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 2321350151 .

 

ΔΤ 2-11-15 ΥΔΡΕΥΣΗ Κ.ΜΗΤΡΟΥΣΗ Εκτύπωση
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ                                                                                                                Τρίτη 02/11/2015
ΥΔΡΕΥΣΗΣ - ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 139 - ΣΕΡΡΕΣ
Τηλ.: 2321083802
Fax: 2321083862
mail: info@deyas.gr, www.deyas.gr
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ύδρευση Κ. Μητρούση
Οριστική λύση από ΥΜΑΘ και ΔΕΥΑΣ
Η κα Κόλλια και ο κ Χασαπίδης ενώνουν τις δυνάμεις τους

29-10-2015a 002.jpgΗ παροχή άφθονου και σταθερά πόσιμου νερού στους κατοίκους της Τοπικής Κοινότητας Καπετάν Μητρούση είναι η πρώτη προτεραιότητα των διοικούντων της Δ.Ε.Υ.Α. Σερρών.Έτσι την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου το πρωί ο Πρόεδρος και ο Γενικός Διευθυντής της Επιχείρησης κκ Κ. Χασαπίδης και Ν. Σαφαρίκας συναντήθηκαν με την Υπουργό Μακ. Θράκης κα Κόλλια-Τσαρουχά στο γραφείο της, με στόχο τη χρηματοδότηση του έργου κατασκευής αγωγού, ο οποίος θα μεταφέρει τα "περισσεύματα" νερού του Προβατά, της Μονοκκλησιάς και της Άνω Καμήλας στο Κ.Μητρούση και γεώτρησης κοντά στην Μονοκκλησιά, η οποία θα ενισχύει τα υδραγωγεία και των τεσσάρων χωριών.Σε δεύτερη φάση θα κατασκευασθεί δεξαμενή 2000 m³ η οποία καλύπτει την ημερήσια κατανάλωση των τεσσάρων χωριών.Ενημερώνουμε ότι αυτή η λύση προέκυψε από μελέτη Υδρογεωλογική και διαχείρισης Υδάτινων πόρων για όλο το δήμο Σερρών, που έκανε η Δ.Ε.Υ.Α.ΣΟ προϋπολογισμός μελέτης του συνόλου του έργου είναι 4.119.200€ με ΦΠΑ ενώ το πραγματικό κόστος αναμένεται να κυμανθεί στα 2 εκατομμύρια Ευρώ όπως ενημέρωσε ο κ Σαφαρίκας. Η ηγεσία της Επιχείρησης πρότεινε στην κα Υπουργό το 1 εκατομμύριο να δοθεί από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και το άλλο (κατασκευή δεξαμενής) να καλυφθεί από ένταξη σε πρόγραμμα.Για την εκκίνηση του έργου απαιτούνται περί τις 500.000 ευρώ. Οι υπηρεσίες της Δ.Ε.Υ.Α.Σ σε συνεργασία με τους αρμόδιους συμβούλους του ΥΜΑΘ θα ετοιμάσουν πλήρη λεπτομερή φάκελο της πρώτης φάσης του έργου, τάχιστα, τον οποίο η κα Κόλλια θα παραδώσει προσωπικά στον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ Κουρουμπλής με στόχο τη χρηματοδότηση του. Ο φάκελος θα φέρει τη σήμανση «κατεπείγον» καθώς το έργο έχει να κάνει με θέμα υγείας, την καταλληλόλητα του πόσιμου νερού.Ο κ Χασαπίδης δήλωσε ότι εντός των προσεχών ημερών η Δ.Ε.Υ.Α.Σ. θα δημοπρατήσει το έργο. Ενημέρωσε ότι η Υπηρεσία προχωρά άμεσα στην αντικατάσταση του πληρωτικού υλικού των φίλτρων του διυλιστηρίου νερού του Κ.Μητρούση, ώστε το χωριό να έχει πόσιμο νερό έως την ολοκλήρωση του έργου που θα δώσει την οριστική λύση στο πρόβλημα.

Δίκτυο Λευκώνα

Το δεύτερο θέμα που απασχόλησε τη συνάντηση ήταν τα προβλήματα που παρουσιάζει, το ελλιπές και προβληματικό δίκτυο ύδρευσης του Λευκώνα, όπως το παρέλαβε η Δ.Ε.Υ.Α.Σ με τον Καλλικράτη. Ο προϋπολογισμός αποκατάστασης εκτιμάται στις 490.000 ευρώ.Εδώ η λύση πιθανότατα θα δοθεί από το Σύμφωνο Εταιρικής Σχέσης Σ.Ε.Σ. (νέο ΕΣΠΑ) που ξεκινά το 2016.Η συνάντηση έγινε σε φιλικό κλίμα και διήρκησε πάνω από μισή ώρα.Υπενθυμίζουμε ότι η πρώτη σύσκεψη με την κα Κόλλια έγινε και πάλι στον ίδιο χώρο την 9η του περασμένου Ιουνίου. Η επαφή διακόπηκε καθώς μεσολάβησαν οι εκλογές.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ







ΔΤ ΞΕΚΙΝΑΕΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΣΗΜΕΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ 30-10-15 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                           Σέρρες 30 Οκτωβρίου 2015
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΞΕΚΙΝΑΕΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΣΗΜΕΙΟΥ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ

ΠΕΤΡΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ - ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΕΡΡΩΝ:
"ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΟ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΗΜΟ
ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΒΑΡΥΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ"


Ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης με τον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο για την Καθαριότητα Παντελή Χράπα επισκέφτηκαν το αμαξοστάσιο του Δήμου Σερρών την Παρασκευή 30-10-2015. Αφορμή της επίσκεψης υπήρξε η έναρξη της λειτουργίας του πρώτου "Πράσινου Σημείου" στο Δήμο Σερρών.

Ως Πράσινο Σημείο εννοείται ο χώρος συγκέντρωσης ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, καμένες λάμπες, συσσωρευτών, ελαστικών, ογκωδών αντικειμένων, μεγάλων ποσοτήτων ανακυκλώσιμων υλικών, με σκοπό την επαναχρησιμοποίηση αλλά και ανταλλαγής τους, όπως ρουχισμού, επίπλων και παλαιών αντικειμένων.

Θα υπάρχουν ειδικοί κάδοι, για κάθε αντικείμενο ξεχωριστά και όσοι πολίτες επιθυμούν μπορούν να αφήνουν τα παραπάνω αντικείμενα στο χώρο του Πράσινου Σημείου, στο αμαξοστάσιο του Δήμου Σερρών, καθημερινά από 7:30π.μ. - 8:00μ.μ., ενώ μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικά στο (2321036170 ) καθημερινά από 7:30 π.μ. - 14:30 μ.μ.

ΔΤ ΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ DOCPIE 29-10-15 Εκτύπωση
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ολοκλήρωση του έργου «Δημοκρατική Ιδιότητα και Συμμετοχή στις Δημοκρατικές Διαδικασίες και στα Κοινά» - Διοργάνωση εργαστηρίων για πολίτες

29-10-15 docpie.jpg
Ολοκληρώνεται το έργο «Δημοκρατική Ιδιότητα και Συμμετοχή στις Δημοκρατικές Διαδικασίες και στα Κοινά» (DOCPIE) στο οποίο συμμετέχει ο Δήμος Σερρών και ο Όμιλος Ουνέσκο Σερρών και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Ευ29-10-15 docpie1.jpgρώπη για τους Πολίτες». Έτσι, οι δύο εταίροι διοργάνωσαν σειρά συναντήσεων με ομάδες πολιτών από τις 14 έως και τις 21 Οκτωβρίου. Οι συναντήσεις αυτές είχαν ως κεντρικό θέμα τη συζήτηση για το πλαίσιο λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των θεσμών της, καθώς και τις δυνατότητες των πολιτών των κρατών-μελών για συμμετοχή στις δημοκρατικές της διαδικασίες.

Στο πλαίσιο τη29-10-15 5o gymnasio.jpgς πρωτοβουλίας αυτής ο Δήμος Σερρών επισκέφθηκε τους μαθητές του 5ου Γυμνασίου Σερρών (16/10), του Α' ΚΑΠΗ Σερρών (21/10) αλλά και του Πολιτιστικού Συλλόγου Ρομά «Η Ανάσταση» (21/10) στην οποία παραβρέθηκε και η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας & Υγείας κα Αγιαννίδου Σταυρούλα. Παράλληλα ο Όμιλος Ουνέσκο Σερρών πραγματοποίησε συναντήσεις με μαθητές των Γενικών Λυκείων Νέου Σκοπού και Πεντάπολης (14/10) και με ομάδες νέων της πόλης των Σερρών (16/10). Στις συναντήσεις αυτές δόθηκαν πληροφορίες για τον τρόπο λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των θεσμών της, αλλά κυρίως δόθηκε η δυνατότητα ανταλλαγής απόψεων για την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ρόλο του ενεργού πολίτη μέσα σε αυτή.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα αποτελέσματα του έργου αλλά τη συμμετοχή πολιτών στις δράσεις του (EACEA template) μπορείτε να επισκεφθείτε τις ιστοσελίδες:


www.serres.gr
www.serresforunesco.org

doc docpie final article 29.00 Kb

pdf eacea template-all events-pdf 324.60 Kb
ΔΤ για ΕΞΥΠΝΗΣ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΤΟΠ. ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ 26-10-15 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                         Σέρρες 26 Οκτωβρίου 2015
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ ΣΥΜΜΕΤΕΊΧΕ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΥΠΝΗΣ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ



26-10-15 ejypni.jpgΤο έργο "Έξυπνη Εξειδίκευση" αποσκοπεί στη δημιουργία μιας ενιαίας στρατηγικής με στόχο την προώθηση της ανταγωνιστικότητας, της έρευνας και της καινοτομίας, στα πλαίσια ενός κοινού σχεδίου Έξυπνης Περιφερειακής Εξειδίκευσης στη διασυνοριακή περιοχή Ελλάδας - Βουλγαρίας.

Ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου διοργάνωσε τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου τελετή υπογραφής μνημονίου συνεργασίας για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων και των δυνατοτήτων που απορρέουν για την τοπική αυτοδιοίκηση από την εφαρμογή της "Έξυπνης Εξειδίκευσης" και της RIS3 της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Το μνημόνιο συνεργασίας που προκύπτει μέσα από τον δημόσιο διάλογο και τη διαβούλευση των κοινωνικών, επιχειρηματικών και πολιτικών εταίρων της "Έξυπνης Εξειδίκευσης", στοχεύει να εκμεταλλευτεί με τον πλέον αποδοτικότερο τρόπο τις παραγωγικές δυνατότητες της κάθε περιοχής.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν, μετά από πρόσκληση του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου, 12 Δήμοι και Φορείς της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Τον Δήμο Σερρών εκπροσώπησε ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος του Τμήματος Προγραμματισμού, Ανάπτυξης, Ποιότητας και Αποδοτικότητας κ. Καρπουχτσής Κωνσταντίνος, ο οποίος ήταν και από τους βασικούς ομιλητές για σημασία και τις μεθόδους εφαρμογής της Έξυπνης Εξειδίκευσης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Η παρουσία του Εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου του Τμήματος Προγραμματισμού κ. Καρπουχτσή στην παραπάνω ημερίδα, τονίζει την σημασία που δίνει ο Δήμος Σερρών στη μέγιστη δυνατή διερεύνηση και αξιοποίηση αναπτυξιακών εργαλείων που αποσκοπούν στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας της περιοχής του.




23-10-15 ΨΗΦΙΣΜΑ Εκτύπωση
                                                                                                                                     Σέρρες 23 Οκτωβρίου 2015
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ



Προς


Τα Μ.Μ.Ε. Σερρών

Το Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών στην συνεδρίαση της 7-10-2015 και με την 629/2015 απόφαση του αποφάσισε κατά πλειοψηφία την «Έκδοση ψηφίσματος σχετικά με το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας».
Κατόπιν εξέδωσε το παρακάτω ψήφισμα:
ΨΗΦΙΣΜΑ
Με το παρόν ψήφισμα, το οποίο υπογράφεται από όλες τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σερρών, αναγνωρίζεται το συνολικό έργο του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Σερρών ως πρωτοπόρο για τη Σερραϊκή κοινωνία. Έχοντας υπόψη τον αριθμό των μέχρι σήμερα συμβουλευόμενων γυναικών αλλά και τις δράσεις που υλοποιήθηκαν, θεωρείται ότι η ύπαρξη του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών, το οποίο στεγάζεται σε ιδιόκτητο κτήριο του Δήμου επί της οδού Ίωνος Δραγούμη 10, συμβάλει ουσιωδώς στην αντιμετώπιση του φαινομένου της βίας κατά των γυναικών και στην ισότητα των φύλων σε τοπικό επίπεδο. Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σερρών υποστηρίζει τη συνέχιση της λειτουργίας του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών μετά τη λήξη του ως άνω έργου (ήτοι 18/12/2015) και στηρίζει την ένταξή του στη νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020 με τη στελέχωσή του από τις αναγκαίες ειδικότητες που εξυπηρετούν τον σκοπό του. Η συνέχιση της λειτουργίας του Κέντρου μέσω της ένταξής του στο νέο ΕΣΠΑ κρίνεται αναγκαία προς όφελος του κάθε πολίτη, ώστε να συνεχιστεί η υποστήριξη των γυναικών και η προώθηση των αρχών της ισότητας των φύλων.Δηλώνουμε, ότι θα είμαστε αρωγοί σε κάθε προσπάθεια σχετικά με την επίτευξη του ανωτέρω σκοπού.Αναθέτει στον κ. Δήμαρχο τις παραπέρα ενέργειες.
23-10-15 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                                
                                                                                                                        Σέρρες 23 Οκτωβρίου 201

ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ

ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝΑρ. Πρόσκλ.: 21
Δ/ΝΣΗ Δ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝΤΜΗΜΑ ΥΠΟΣΤ. ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ







Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η




Π Ρ Ο Σ:

κ.κ. 1. Αγγελίδη Πέτρο, Δήμαρχο Σερρών

2. Δημοτικούς Συμβούλους

Ενταύθα

3. Προέδρους Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων Σερρών

Έδρες τους


Έχοντας υπόψη:

Τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ 87 ΤΑ) «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης - Πρόγραμμα Καλλικράτης», σας παρακαλούμε να προσέλθετε στην αίθουσα «Κωνσταντίνος Καραμανλής» του Διοικητηρίου σε τακτική συνεδρίαση του Σώματος που θα γίνει στις 30 Οκτωβρίου 2015, ημέρα Παρασκευή και ώρα 20:0, με θέματα ημερήσιας διάταξης:







23-10-15 ΔΤ ΑΛΛΑΓΗ ΧΩΡΟΥ ΠΑΡΕΛΑΣΕΩΣ Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                                                     Σέρρες 23 Οκτωβρίου 2015
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αλλαγή χώρου για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου

Ενημερώνουμε τους πολίτες, ότι η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου 2015, θα διεξαχθεί στις οδούς Εθν. Αντίστασης - Β. Βασιλείου από το ύψος της πλατείας ΙΚΑ έως την πλατεία Δήμητρας. Η αλλαγή αυτή οφείλεται στα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στην οδό Κ. Καραμανλή (ύψος Κρονίου).

                                                                                                                                    Από το Γραφείο Τύπου

19-10-15 ΔΤ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΤΩΝ ΓΗΠΕΔΩΝ ΤΕΝΙΣ Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                                                                  Σέρρες 19 Οκτωβρίου 2015
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΤΩΝ ΓΗΠΕΔΩΝ ΤΕΝΙΣ
ΤΗΣ ΚΟΙΛΑΔΑΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ
ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΤΗΚΑΝ ΗΔΗ ΤΑ ΥΠΑΙΘΡΙΑ ΓΗΠΕΔΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΤΗΣ ΚΟΙΛΑΔΑΣ ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΟΜΟΝΟΙΑΣ


Ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης, με τον αντιδήμαρχο Έργων Ηλία Γκότση, τον Πρόεδρο του ΟΠΑΠΚΑ Μαργαρίτη Χατζημαργαρίτη και τον εκπρόσωπο Τύπου Νίκο Στεργίου επισκέφθηκαν την κοιλάδα των Αγίων Αναργύρων στις 19-10-2015, προκειμένου να δουν την ολοκλήρωση της ανακαίνισης των γηπέδων τένις.Μετά την αναβάθμιση των εν λόγω γηπέδων, οι αθλητές του τένις θα μπορούν πλέον, να αθλούνται σε γήπεδα που πληρούν τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές."Μέσω των δράσεων του προγράμματος "Sports For All" τα γήπεδα του τένις εκσυγχρονίστηκαν, έγιναν πιο λειτουργικά και ανταποκρίνονται έτσι στις απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής, ενώ δίνουν περαιτέρω ώθηση στους πολίτες του Δήμου Σερρών να ασχοληθούν με το άθλημα του τένις.", δήλωσε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης.Να υπενθυμίσουμε ότι η πρόταση για την αναβάθμιση των γηπέδων τένις κατατέθηκε στις 15/6/2015, εντάχθηκε στις 26/6/2015 και είναι προϋπολογισμού 98.150 ευρώ. Ο Δήμος Σερρών υλοποιεί το συγκεκριμένο έργο στα πλαίσια του προγράμματος "Προώθηση του μαζικού αθλητισμού στη διασυνοριακή περιοχή των Δήμων Petrich και Σερρών", της Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας, με ακρωνύμιο "Sports for all" και επικεφαλή Εταίρο το Δήμο Petrich της Βουλγαρίας.Η δημοτική αρχή δείχνει έμπρακτα την προτεραιότητα της να παρέχει στους δημότες τη δυνατότητα να αθλούνται σε σύγχρονα γήπεδα, αυξάνοντας με αυτόν τον τρόπο την παρεχόμενη ποιότητα υπηρεσιών στο χώρο του αθλητισμού, με σκοπό τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων του.

Από το Γραφείο Τύπου

DSC05190.JPG
DSC05191.JPG
 DSC05193.JPG  DSC05194.JPG
 DSC05198.JPG  
Η ΣΤ' Τάξη του 10ου δημ. Σχολείου στο Ιστορικό κτήριο - έδρα της Δ.Ε.Υ.Α.Σ. Εκτύπωση
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ
       ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΣΕΡΡΩΝ                                       Παρασκευή 15/10/2015
          Τηλ.: 2321083802,
          Fax: 2321083862,
mail: info@deyas.gr, www.deyas.gr

Βιωματική Μάθηση
Η ΣΤ' Τάξη του 10ου δημ. Σχολείου στο Ιστορικό κτήριο - έδρα της Δ.Ε.Υ.Α.Σ.

Το ανακαινισμένο από τη Δ.Ε.Υ.Α. Σερρών και έδρα της κτήριο του πρώην Ορφανοτροφείου θηλαίων επισκέφθηκαν το πρωινό της περασμένης Πέμπτης 15 Οκτωμβρίου, οι μαθητές και οι μαθήτριες της ΣΤ' Τάξης του 10ου δημοτικού Σχολείου της, πόλης συνοδευμένοι από τους δασκάλους τους Χομόνδοζλη Παύλο και Γκιουζέλη Αθανάσιο.

Τους υποδέχθηκε ο πρόεδρος της επιχείρησης κ. Χασαπίδης Κωνσταντίνος ο οποίος τους ξενάγησε στο κτήριο, τους ενημέρωσε για την Ιστορία του όπως επίσης και για τις υπηρεσίες που παρέχει η Δ.Ε.Υ.Α.Σ. στους Σερραίους δημότες.

Η επίσκεψη διήρκησε 20 λεπτά περίπου και οι μαθητές αποχώρησαν ‘'Πλουσιότεροι'' καθώς έμαθαν τα πάντα για ένα ιστορικό οίκημα σημείο αναφοράς της πόλης, το οποίο απασχόλησε την επικαιρότητα για έναν και πλέον χρόνο πριν από τις δημοτικές εκλογές του Μαϊου 2014 αλλά και μετέπειτα.

Η βιωματική μάθηση είναι στο Πρόγραμμα της σχολικής διδασκαλίας στην Ενότητα Γλώσσα. Μεταξύ άλλων τα παιδιά επισκέπτονται κτήρια που σχετίζονται με την πολιτισμική παράδοση, εκκλησίες αλλά και Υπηρεσίες και ενημερώνονται για την αρχιτεκτονική, την Ιστορία και τη χρήση τους.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                     Σέρρες 15 Οκτωβρίου 2015
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΕΡΡΩΝ - ΠΕΤΡΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ: ΠΡΟΕΚΥΨΑΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΟΦΕΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΣΕΡΡΩΝ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα που διοργάνωσε ο Δήμος Σερρών την Παρασκευή 9-10-2015, με θέμα την αποκομιδή απορριμάτων και τη διερεύνηση δημιουργίας Πράσινου Σημείου στο Δήμο Σερρών. Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης και σε συνεργασία με τον κύριο Reinhart Kostlin, πρώην δήμαρχο του Achern, της επαρχίας Ortenau του ομοσπονδιακού κρατιδίου της Βάδης- Βυτεμβέργης της Γερμανίας.

Αποτέλεσε αφορμή για προβληματισμό, γόνιμο διάλογο αλλά και για ανακοινώσεις πιλοτικών έργων στον τομέα καθαριότητας.

Οι ομιλητές παρουσίασαν όλα τα στοιχεία σχετικά με τον τρόπο συλλογής των απορριμμάτων, τον τρόπο αποκομιδής αλλά και επεξεργασίας αυτών, ενώ πολλές ήταν και οι ερωτήσεις από το πολυπληθές κοινό.


ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΡΟΥΣ (ΤΕΒΑ/FEAD) Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                  Σέρρες 15/10/2015
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
Δ/ΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
ΥΓΕΙΑΣ- ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
Ταχ.Δ/νση: Κ.Καραμανλή 36
Πληροφορίες: Σίσκου Ελένη
Τηλέφωνο: 2321350571
Δελτίο Τύπου
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗΣ
ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΡΟΥΣ (ΤΕΒΑ/FEAD).

H Αντιδημαρχία Κοινωνικής Μέριμνας και Υγείας του Δήμου Σερρών και η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Σερρών που συμμετέχουν στην Κοινωνική Σύμπραξη της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών στο πλαίσιο του Επιχειρησιακoύ Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD) ανακοινώνουν ότι οι ωφελούμενοι του προγράμματος μπορούν να ενημερώνονται για την αποδοχή ή απόρριψη της αίτησής τους :

  1. Ηλεκτρονικά από το ΗΔΙΚΑ ΑΕ. (www.idika.org.gr/teba) με τους κωδικούς TAXIS ή από το SITE του Δήμου Σερρών (www.serres.gr), με τον αριθμό πρωτοκόλλου της αίτησης, από το σχετικό πίνακα που έχει αναρτηθεί.
  2. Από τον κατάλογο που είναι αναρτημένος στην είσοδο της Πρώην Νομαρχίας, αφορά μόνο τους δημότες Σερρών και περιλαμβάνει όχι τα ονόματα αλλά μόνο τον αριθμό πρωτοκόλλου της αίτησης, που υπέβαλε ο ενδιαφερόμενος με την ένδειξη « εγκεκριμένη - απορριφθείσα ».
  3. Από το Γραφείο 120 της πρώην Νομαρχίας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας, Υγείας, Παιδείας & Πολιτισμού, του Δήμου Σερρών από 8πμ - 2μμ.
  4. Από τον 3ο όροφο της ΚΕΔΗΣ Σερρών, στο γραφείο των Κοινωνικών Λειτουργών. Επίσης στο ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ του Λευκώνα, του Μητρουσίου και του Σκουτάρεως.

Τρόπος Υποβολής Ενστάσεων:

Οι ενστάσεις   υποβάλλονται έντυπα ενώπιον των πιστοποιημένων χρηστών φέρουν πρωτότυπη υπογραφή του ενιστάμενου και θα συνοδεύονται από απλά φωτοαντίγραφα των δικαιολογητικών εγγράφων, που αποδεικνύουν τους λόγους του οποίους επικαλείται. Η ένσταση δύναται να υποβληθεί εντός επτά (7) ημερολογιακών ημερών από την επόμενη της δημόσιας ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων.

Η υποβολή των ενστάσεων από τους δυνητικά ωφελούμενους, του Δήμου Σερρών, των οποίων οι αιτήσεις έχουν απορριφθεί, εν όλω ή εν μέρει στο πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Συνδρομής, θα γίνεται από Παρασκευή 16 Οκτωβρίου έως την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015, από 8πμ-2μμ στο Γραφείο 120, της πρώην Νομαρχίας και τον 3ο όροφο της ΚΕΔΗΣ Σερρών, στο γραφείο των Κοινωνικών Λειτουργών. Επίσης στο ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ του Λευκώνα, του Μητρουσίου και του Σκουτάρεως. Τα σημεία πληροφόρησης και υποβολής ενστάσεων των δημοτών είναι τα παρακάτω:

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΕΡΡΩΝ - ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
  • Δ/νση: ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ, Κων. Καραμανλή 36, Γραφείο 120.
  • Πληροφορίες: 2321350571 - 23213 50349 - 23213 50375
  • Δικτυακός τόπος www.serres.gr/ & www.pkm.gov.gr/
ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ ( Κ.Ε.ΔΗ.Σ.)
  • Δ/νση: Κ.Ε.ΔΗ.Σ. Εθνικής Αντίστασης 34, Σέρρες.
  • Πληροφορίες: 2321099800-99820
  • e-mail: Koinonikoiepistimones2015@gmail.com
  • Δικτυακός τόπος : www.kedis.gr
ΛΕΥΚΩΝΑΣ ΣΕΡΡΩΝ: 2321352717 emnlemnl@yahoo.com

ΜΗΤΡΟΥΣΗ ΣΕΡΡΩΝ: 2321089000 zoimouts@hotmail.com

ΣΚΟΥΤΑΡΙ ΣΕΡΡΩΝ:2321350904 - 2321099199 K.merimnaskoytari@hotmail.com

Μετά το πέρας των ενστάσεων η ΠΕ Σερρών, ως Επικεφαλής Εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης θα αποστείλει τις ενστάσεις στην Επιτροπή των ενστάσεων, που συγκροτείται από στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής του ΕΠ ΕΒΥΣ του ΤΕΒΑ. Η Επιτροπή των Ενστάσεων αποφαίνεται επί των ενστάσεων κάθε Περιφερειακής Ενότητας εντός τριάντα ημερολογιακών ημερών (30) από την αποστολή στο Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού.

pdf Ανακοίνωση αποτελεσμάτων - ΕΤΑΙΡΟΣ 8122 (ΠΕΡ. ΕΝ. ΣΕΡΡΩΝ) 86.53 Kb
pdf Ανακοίνωση αποτελεσμάτων - ΕΤΑΙΡΟΣ 9054 (ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ) 101.72 Kb

ΔΤ ΞΕΚΙΝΑΕΙ Η ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΕΖΟΔΡΟΜΗΣΗΣ ΤΗΣ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ 12-10-15 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                        Σέρρες 12 Οκτωβρίου 2015
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΞΕΚΙΝΑΕΙ Η ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΕΖΟΔΡΟΜΗΣΗΣ
ΤΗΣ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ (ΠΡΩΗΝ ΜΕΡΑΡΧΙΑΣ) ΑΠΟ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΚΡΟΝΙΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΟ
ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ (ΠΡΩΗΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑ)

12-10-15 pezodr merarxias.jpgΟ Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης με τον Αντιδήμαρχο Έργων Ηλία Γκότση και τον εκπρόσωπο Τύπου Νίκο Στεργίου επισκέφθηκαν την οδό Κ. Καραμανλή για να παρακολουθήσουν την έναρξη των εργασιών για την επέκταση της πεζοδρόμησης από το ύψος της πλατείας Κρονίου μέχρι το Διοικητήριο (πρώην Νομαρχία).

Ουσιαστικά πρόκειται για συνέχιση της προηγούμενης παρέμβασης που ολοκληρώθηκε εντός του 2013 και αφορούσε το τμήμα της οδού Κων. Καραμανλή από το ύψος του Δημαρχείου έως και την πλατεία Κρονίου, και τώρα συνεχίζεται έως το ύψος του Διοικητηρίου (πρώην Νομαρχία). Στόχος είναι η βελτίωση του επιπέδου εξυπηρέτησης των πεζών, της ποιότητας ζωής στην περιοχή και γενικότερα η αναβάθμιση του κέντρου της πόλης (μιας περιοχής η οποία χρησιμοποιείται καθημερινά από τους περισσότερους κατοίκους αλλά και επισκέπτες της πόλης).

Ο προϋπολογισμός της μελέτης ανέρχεται στο ποσό των 300.000,00€ συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.

Σύμφωνα με τη μελέτη, προβλέπεται η πεζοδρόμηση της οδού Κ.Καραμανλή.
12-10-15 pezodr merarxia.jpg
Θα δημιουργηθούν, οδηγός τυφλών, ποδηλατόδρομος, σε όλο το μήκος της παρέμβασης και ισόπεδες διαβάσεις πεζών στις συμβολές των οδών Κων. Καραμανλή με την οδό Ιουστινιανού & 29ης Ιουνίου.

Εκτός από τις εργασίες με εργολαβία πρόκειται να γίνουν από το Δήμο και η προμήθεια υπαίθριων καθιστικών χωρίς πλάτη (παγκάκια) και δοχείων απορριμμάτων από υλικά υψηλής αντοχής, τα οποία θα τοποθετηθούν στο ήδη διαμορφωθέν τμήμα αλλά και στην περιοχή της επικείμενης παρέμβασης της οδού Κ. Καραμανλή (έχει ήδη γίνει ο διαγωνισμός προμήθειάς τους στις 15-9-2015 και δρομολογείται η υπογραφή σύμβασης).

Το έργο θα ολοκληρωθεί σε 4 περίπου μήνες από την έναρξή του και έχουν ήδη δρομολογηθεί οι απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις π.χ. διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων επί των οδών Κ. Καραμανλή, Εμμ. Ανδρόνικου, αμφιδρόμηση της οδού Ερμού, αλλαγή κατεύθυνσης της οδού Παύλου Μελά κλπ. για την διευκόλυνση της κυκλοφορίας οχημάτων και εκτέλεσης των εργασιών.

Από το Γραφείο Τύπου

ΔΗΠΕΘΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΧΕΙΜΕΡΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 15-16 Εκτύπωση
ΔΗ.Κ.Ε.


Κείμενο Δημάρχου
Πολιτισμός: Περιουσία και Αρετή


Ο πολιτισμός είναι η περιουσία που ο άνθρωπος δεν θα χάσει ποτέ, αν καταφέρει να την αποκτήσει και να διαχειριστεί μ' αυτήν τη ζωή του.Ο πολιτισμός είναι η αρετή που κάνει τον καθένα μας ξεχωριστά μοναδικό.Τον πολιτισμό φροντίσαμε να αναδείξουμε στο Δήμο μας με όποια μέσαδιαθέτουμε, γι' αυτό και η υποστήριξη στο Δημοτικό μας Θέατρο ήταν, είναι και θα είναι δεδομένη, αφού είναι ένας από τους σημαντικούς χώρους όπου ο πολιτισμός βρίσκει στέγη, και καταφύγιο. Στις μέρες που ζούμε δεν χρειάζονται μεγάλα λόγια. Πολιτική πράξη είναι μόνο τα έργα. Η Δημοτική μας αρχή έχει σκοπό να κρατήσει το Δημοτικό Θέατρο του Δήμου μας κέντρο Δημιουργίας και Φιλοξενίας πολιτιστικών γεγονότων. Ο προγραμματισμός του θεάτρου μας κι αυτή τη χρονιά έχει να προσφέρει: Διασκέδαση, Σκέψη και Άρτιες παραγωγές, ώστε ο Σερραίος πολίτης - θεατής, να αισθανθεί πως τον τιμά η επιλογή τουνα επισκεφθεί το θέατρο για την ξεχωριστή του έξοδο.Με τις καλύτερες ευχές για την καινούρια θεατρική περίοδο, από το Φθινόπωρο του 2015 μέχρι το Καλοκαίρι του 1016, που οι παραστάσεις του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Σερρών θα μας περιμένουν στην αίθουσα των Αστεριών, για να φωτίσουν τα βράδια μας.


Πέτρος Αγγελίδης

Δήμαρχος Σερρών


Δ Η Μ Ο Τ Ι Κ Ο    Π Ε Ρ Ι Φ Ε Ρ Ε Ι Α Κ Ο    Θ Ε Α Τ Ρ Ο   Σ Ε Ρ Ρ Ω Ν
Π. Κωστοπούλου 4, Σέρρες,
τηλ: 2321054585, 2321054268
e-mail: dipethes@otenet.gr
http://www.dipetheserron.gr


ΠΡΟΣΩΡΙΝΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 12-10-2015 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                              Σέρρες  8 Οκτωβρίου 2015
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΡΟΣΩΡΙΝΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 12-10-2015
ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΠΕΖΟΔΡΟΜΗΣΗΣ
ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΚΩΝ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ (ΠΡΩΗΝ ΜΕΡΑΡΧΙΑΣ)

8-9-15 gkotsis.jpg

Ο Αντιδήμαρχος Έργων Ηλίας Γκότσης παραχώρησε συνέντευξη στις 8-10-2015, προκειμένου να ενημερώσει τους πολίτες για τις προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα ισχύουν, λόγω της έναρξης των εργασιών, για τη συνέχιση της πεζοδρόμησης της οδού Κων. Καραμανλή (πρώην Μεραρχίας) από το ύψος του Κρονίου έως και την οδό 29ης Ιουνίου.
   

Οι προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις  που θα ισχύουν είναι οι εξής:





Φάση 1η: Τη Δευτέρα 12-10-2015  θα γίνει:

  • Διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στο τμήμα της οδού Εμμ. Ανδρόνικου από την οδό Ερμού έως και την οδό Κ. Καραμανλή
  • Η κυκλοφορία όλων των οχημάτων επί της οδού Παύλου Μελά θα διεξάγεται με αντίθετη κατεύθυνση, ήτοι από την οδό Ερμού προς την οδό Θεσσαλονίκης
  • Το τμήμα της οδού Ερμού που περικλείεται από τις οδού Εμμ. Ανδρόνικου και Π. Μελά, θα αμφιδρομηθεί μόνο για τα μέσα μαζικής μεταφοράς, με ταυτόχρονη απαγόρευση στάθμευσης από τη δεξιά πλευρά της οδού με κατεύθυνση την οδό Π. Μελά
 Φάση 2η: Η φάση  αυτή θα ξεκινήσει σύμφωνα με την πρόοδο των εργασιών της προηγούμενης φάσης και οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα περιλαμβάνουν:
  • Διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στο τμήμα της οδού Ιουστινιανού από την οδό Γ. Παπανδρέου έως και την οδό Κ. Καραμανλή
  • Τη διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στο τμήμα της οδού Κ. Καραμανλή από την οδό Ιουστινιανού έως την οδό Δημοσθένους Φλωριά
  • Τη διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στο τμήμα της οδού 29ης Ιουνίου που περικλείεται από τις οδούς Κ. Καραμανλή και Π. Μελά. Η πρόσβαση οχημάτων εκτάκτου ανάγκης και χρηματαποστολών θα πραγματοποιείται από το οριοθετημένο χώρο εισόδου για τον υπόγειο σταθμό αυτοκινήτων επί της οδού 29ης Ιουνίου.
Θα θέλαμε να ζητήσουμε την κατανόηση των συμπολιτών μας για οποιαδήποτε ταλαιπωρία υποστούν. Θέλουμε όμως να τους διαβεβαιώσουμε ότι με το τέλος των εργασιών του έργου, η πεζοδρόμηση της οδού Κων. Καραμανλή έως την οδό 29ης Ιουνίου θα αποφέρει πολλαπλά οφέλη, τόσο για τους πολίτες, όσο και για την τόνωση της εμπορικής κίνησης της πόλης μας.

Η Δημοτική Αρχή πιστή στις προεκλογικές δεσμεύσεις, δημιουργεί μια ανθρώπινη και δημιουργική πόλη, τόσο για τους μόνιμους κατοίκους, όσο και για τους επισκέπτες της.

Από το Γραφείο Τύπου

7-10-15 Δ.Τ. ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                                                                                             Σέρρες 7 Οκτωβρίου 2015
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙ ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΣΚΟΠΟ
ΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩΝ
ΣΥΜΕΤΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΕΜΠΕΙΡΟΓΝΩΜΟΝΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ


Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για την καθαριότητα του Δήμου Σερρών, Παντελής Χράπας, και ο εκπρόσωπος Τύπου, Νίκος Στεργίου παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου στις 7-10-2015 προκειμένου να ενημερώσουν τους πολίτες για την πραγματοποίηση ημερίδας με θέμα τη βελτίωση της αποκομιδής απορριμάτων.
Η ημερίδα θα διεξαχθεί την Παρασκευή 9-10-2015 στη αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείουPhillipos Xenia, από 9:00 π.μ. έως 14:15 μ.μ.
Ο Δήμος Σερρών, στην προσπάθειά του να ανταποκριθεί στις νέες προκλήσεις που εμφανίζονται μετά και τη θέση σε ισχύ του Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων (ΕΣΔΑ) αλλά και του υπό σχεδιασμό Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ), αναλαμβάνει την πρωτοβουλία διοργάνωσης ημερίδας με θέμα την αποκομιδή απορριμάτων. Στην ημερίδα αυτή συμμετέχουν εκπρόσωποι του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Κεντρικής Μακεδονίας, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης αλλά και εμπειρογνώμονες της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης (DGV) και συγκεκριμένα από την επαρχία Ortenau του ομοσπονδιακού κρατιδίου της Βάδης- Βυτεμβέργης της Γερμανίας, την οποία ο Δήμος Σερρών είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί τον περασμένο Απρίλιο.
Κατά την διάρκεια της συνέντευξης ο κύριος Χράπας αναφέρθηκε στην ημερίδα, λέγοντας ότι οι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις δράσεις της Διεύθυνσης Καθαριότητας του Δήμου Σερρών και τις προσπάθειες βελτίωσής τους αλλά και για τον προγραμματισμό της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στο σημαντικό αυτό θέμα που ονομάζεται διαχείριση απορριμάτων. Επίσης, θα αναπτυχθεί το θέμα της δημιουργίας ενός Πράσινου Σημείου και τα κριτήρια χωροθέτησης του. Ως Πράσινο Σημείο, συνήθως εννοείται ο χώρος συγκέντρωσης ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, συσσωρευτών, ελαστικών, ογκωδών αντικειμένων, μεγάλων ποσοτήτων ανακυκλώσιμων υλικών με σκοπό την επαναχρησιμοποίηση αλλά και ανταλλαγής τους, όπως ρουχισμού, επίπλων και παλαιών αντικειμένων.
Στην ημερίδα θα συμμετέχουν ο Διευθύνων Σύμβουλος του Φορέα Διαχείρισης Αποβλήτων της επαρχίας Ortenau αλλά και ο πρώην Δήμαρχος του Δήμου Achern, θα παρουσιάσουν τον ολοκληρωμένο τρόπο διαχείρισης των απορριμμάτων στην περιοχή τους, με σκοπό την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και την υιοθέτηση καλών πρακτικών.
Καλούμε όλους τους πολίτες να παρακολουθήσουν τις εργασίες της ημερίδας.
7-10-15 aporim.jpg

                                                                                                                    Από το Γραφείο Τύπου
ΔΤ για την αποστολή φαρμάκων του Κοινωνικού Φαρμακείου Δήμου Σερρών στους Σύριους πρόσφυγες 6-10-15 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                 Σέρρες 6 Οκτωβρίου 2015
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
ΜΕ ΤΟΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΣΤΕΛΝΕΙ ΦΑΡΜΑΚΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΡΙΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ


6-10-15 farmakeio.jpgΗ Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας Σταυρούλα Αρβανίτη - Αγιαννίδου και ο Πρόεδρος των φαρμακοποιών Χρήστος Άγγος παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου στις 6-10-2015 με θέμα την αποστολή φαρμάκων του Κοινωνικού Φαρμακείου του Δήμου Σερρών στους Σύριους πρόσφυγες.

Να υπενθυμίσουμε ότι το κοινωνικό φαρμακείο του Δήμου Σερρών αποδεικνύοντας έμπρακτα για μια ακόμη φορά την κοινωνική του ευαισθησία, συγκέντρωσε φαρμακευτικό υλικό για τους Σύριους πρόσφυγες και έστειλε επαρκή ποσότητα φάρμακων στις αρχές Σεπτεμβρίου 2015.

Τα φάρμακα που στάλθηκαν περιλαμβάνουν αντιβιοτικά, γάζες, παυσίπονα, αποσυμφορητικά, βρεφικά γάλατα κ.α.

Τα φάρμακα πήγαν οδικώς και παραδόθηκαν στην Ειδομένη του Κιλκίς, στους εκπρόσωπους του Ερυθρού Σταύρου και στους εκπρόσωπους των γιατρών χωρίς σύνορα.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Δήμος Σερρών, σε συνεργασία με τον φαρμακευτικό σύλλογο, πέτυχε να δημιουργήσει και να λειτουργεί το κοινωνικό φαρμακείο, συμβάλλοντας έτσι στην προσπάθεια να καλύψει τις ανάγκες ανήμπορων συμπολιτών μας σε φάρμακα δωρεάν.

Μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα το Κοινωνικό Φαρμακείο απέκτησε επάρκεια φάρμακων ώστε να μπορεί να καλύπτει ένα ευρύ φάσμα αναγκών.

Η δράση του Κοινωνικού Φαρμακείου επεκτάθηκε σε όλη την χώρα και σε ακριτικά νησιά όπως τους Λειψούς και το Αγαθονήσι.

Δημιουργήθηκε ένα εκτεταμένο δίκτυο αλληλεγγύης σε διάφορους φορείς και εκτός Ελλάδος όπου υπήρχε ανάγκη, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις των καιρών.

Είναι μια ευγενική χειρονομία στην οποία όχι μόνο ανταποκρίθηκαν αλλά στήριξαν ενεργά ο φαρμακευτικός σύλλογος Σερρών καθώς και όλοι οι Σερραίοι πολίτες.

Από το Γραφείο Τύπου

ΔΤ για συγκέντρωση ρούχων και τροφίμων για τους πρόσφυγες 6-10-15 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ Σέρρες 6 Οκτωβρίου 2015
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΡΟΥΧΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ
ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ "ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ"

6-10-15 spitigynaikas.jpg

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας Σταυρούλα Αρβανίτη - Αγιαννίδου και η Πρόεδρος του Συλλόγου "Το σπίτι της γυναίκας", Νινέτα Φραγκιαδάκη , παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου την Τρίτη 6-10-2015, καλώντας όλους τους πολίτες να βοηθήσουν στην συγκέντρωση ρούχων και τροφίμων για τους πρόσφυγες.

Συγκεκριμένα όσοι συμπολίτες μας θέλουν να βοηθήσουν, μπορούν να φέρνουν τα παρακάτω αγαθά στο χώρο του Συμβουλευτικού Κέντρου στην οδό Ίωνος Δραγούμη 10, Σέρρες, από την Παρασκευή 2-10- 2015 έως την Παρασκευή 9-10-2015,

ώρες: Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 07:30-17:00.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2321022253.


Τα τρόφιμα που μπορούν να φέρουν είναι:
ΚΟΝΣΕΡΒΕΣ (όχι χοιρινό, όχι ψαρί), ΑΤΟΜΙΚΟΙ ΧΥΜΟΙ, ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΕΣ,
ΜΩΡΟΜΑΝΤΗΛΑ, ΑΤΟΜΙΚΑ ΣΑΠΟΥΝΙΑ Η΄ ΣΑΜΠΟΥΑΝ, ΟΔΟΝΤΟΚΡΕΜΕΣ -
ΟΔΟΝΤΟΒΟΥΡΤΣΕΣ, ΓΑΛΑΤΑ, ΠΑΣΤΕΛΙΑ/ ΜΠΑΡΕΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ,
ΞΥΡΑΦΑΚΙΑ, ΠΑΝΕΣ ΜΩΡΟΥ, ΣΕΡΒΙΕΤΕΣ, ΜΠΙΣΚΟΤΑ, ΚΡΟΥΑΣΑΝ, ΒΡΕΦΙΚΕΣ
ΤΡΟΦΕΣ ΣΕ ΒΑΖΑΚΙΑ, ΒΡΕΦΙΚΑ ΓΑΛΑΤΑ (από 6 μηνών).

Τα ρούχα που μπορούν να φέρουν είναι:
ΡΟΥΧΑ ΖΕΣΤΑ ΧΕΙΜΕΡΙΝΑ, ΜΠΟΥΦΑΝ, ΖΑΚΕΤΕΣ, ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ, ΜΠΛΟΥΖΕΣ,
ΠΑΙΔΙΚΑ ΡΟΥΧΑ, ΤΣΑΝΤΕΣ/ΣΑΚΙΔΙΑ.

Μεγαλύτερες ανάγκες εν αναμονή βροχών παραμένουν τα ΑΔΙΑΒΡΟΧΑ ή ΜΑΥΡΕΣ
ΜΕΓΑΛΕΣ ΣΑΚΟΥΛΕΣ (θα χρησιμοποιηθούν σαν αδιάβροχα).
                                                                                                                               Από το Γραφείο Τύπου

Συμμετοχή Δήμου Σερρών και Ομίλου Ουνέσκο Σερρών σε συνέδριο στη Λιουμπλιάνα 6-10-15 Εκτύπωση
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συμμετοχή Δήμου Σερρών και Ομίλου Ουνέσκο Σερρών
σε συνέδριο στη Λιουμπλιάνα στο πλαίσιο του έργου
DOCPIE

6-10-15 slovenia.jpgΟ Δήμος Σερρών και ο Όμιλος Ουνέσκο Σερρών συμμετείχαν στις εργασίες του συνεδρίου «Συμμετοχή των πολιτών στα κοινά σε καιρούς δυσπιστίας» το οποίο διοργάνωσε ο Μη Κυβερνητικός Οργανισμός LAZ την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου στη Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας.

Το συνέδριο παρακολούθησαν Δήμοι, Μη Κυβερνητικοί Οργανισμοί και ερευνητικά ινστιτούτα από 11 χώρες, έχοντας την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις για θέματα ενεργούς συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και ιδιαίτερα στις τρέχουσες δυσμενείς συγκυρίες, μεθόδους λήψης αποφάσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και τρόπους ενίσχυσης της συμμετοχής στις δημοκρατικές διαδικασίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία επίσης να επισκεφτούν την ετήσια διοργάνωση παρουσίασης των Μη Κυβερνητικών Οργανισμών της Σλοβενίας και να γνωρίσουν το έργο τους.

Στο συνέδριο απεύθυνε χαιρετισμό και ο Δήμαρχος Λιουμπλιάνα κ. Zoran Jankovič.

Το Δήμο Σερρών εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης - Αγροτικής Οικονομίας και Τουρισμού κ. Γρηγοριάδης Παναγιώτης, ενώ τον Όμιλο Ουνέσκο Σερρών η κ. Τσαΐρα Αντωνία.

Η δράση διοργανώθηκε στο πλαίσιο του έργου «Δημοκρατική Ιδιότητα και Συμμετοχή στις Δημοκρατικές Διαδικασίες και στα Κοινά» (DOCPIE) και με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Ευρώπη για τους Πολίτες».

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε τις ιστοσελίδες:

www.serres.gr
www.serresforunesco.org
 
Δελτία Τύπου  (126 στοιχεία)
Ανακοινώσεις (74 στοιχεία)
ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ (10 στοιχεία)
Αποφάσεις Δημ. Συμβουλίου (19 στοιχεία)
Εργασία στις Σέρρες (1 στοιχείο)
Προκηρύξεις Θέσεων (1 στοιχείο)
Συνεδριάσεις Δημ. Ενοτήτων (163 στοιχεία)
Συνεδριάσεις Τοπ. Ενοτήτων (129 στοιχεία)
Αποφάσεις Δημάρχου (54 στοιχεία)
Τομέας Αθλητισμού (24 στοιχεία)
Κέντρο συμβουλευτικής υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας (30 στοιχεία)
 
Αναζήτηση
android1.gif
 musicfestival2016.jpg
 serres100x.jpg
 aporimata.jpg
 antidhmarxies.jpg
 21111b.jpg
 tilefonikos_katalogos4.jpg
 electronic_services2.gif
 electronic_services_guide2.gif
 banner_diavgeia.png
 wifi4.jpg
apofaseis.jpg




 kadoi.jpg
20dimotiko.jpg
 ehealth.jpg
 teba_copy.jpg
 enclose.gif
 easy_copy.jpg
 
ksg6.jpg
 eco_festival.jpg
 musicfestival2.jpg
 kdbm.gif
 epix2015_copy.jpg
 docpie.jpg
 life_learning.jpg
 
 
 
Developed by OTS S.A.
   ©Copyright 2008 Δήμος Σερρών